Nyheter & inspiration

Dansk design påverkar platsers identitet

HF01E3 VIA 57 West, pyramid shaped apartment building, with skyline, architects Bjarke Ingels Group, Hudson River, Hell’s Kitchen

Vi fullständigt älskar dansk design och det är häftigt hur arkitektur både kan göra fantastiskt nytta samtidigt som det starkt påverkar platsens identitet.

Här är ett klipp från danske superarkitekten Bjarne Ingles mycket inspirerande berättar om flera platsutvecklande projekt.
Det enda som är konstant är förändring, och människans superkraft är vår förmåga att kunna anpassa oss och skapa egna former för vår framtid.

Se föreläsningen här: https://www.ted.com/talks/bjarke_ingels_floating_cities_the_lego_house_and_other_architectural_forms_of_the_future/up-next


Om
Bjarke Ingels, född 2 oktober 1974 i Köpenhamn, är en dansk arkitekt.
Bjarke Ingels utbildade sig i arkitektur på Kunstakademiet i Köpenhamn och på Téchnica Superior de Arquitectura i Barcelona och blev färdig 1998, varefter han arbetade på Rotterdams kommunala stadsbyggnadskontor och för Rem Koolhaas.
Bjarke Ingels har sedan 2006 arkitektkontoret Bjarke Ingels Group (BIG) i Köpenhamn. Dessförinnan hade han 2001-06 arkitektkontoret Plot i Köpenhamn tillsammans med den belgiske arkitekten Julien De Smedt. Plot slog igenom med VM-husen i Ørestad i Köpenhamn 2005.

Källa: Wikipedia

Kontakta oss

Kontakta oss