Nyheter & inspiration

Place Promotion välkomnar Anders Granberg

Anders Granberg representerar Place Promotion med Luleå som bas.

Place Promotion Sweden AB har knutit till sig Anders Granberg som ny associerad konsult inom investeringsfrämjande arbete och internationalisering. Anders var tidigare huvudprojektledare för arbetet med Facebooks megadatacenteretablering i Sverige, och kommer närmast från egen verksamhet.

Anders Granberg är väl förankrad i hela Skandinavien och var tidigare etableringschef vid Luleå Näringsliv AB och huvudprojektledare för arbetet med Facebooks megadatacenteretablering i Luleå. Teamet lyckades i internationell konkurrens skapa en av det största IT-genomslag som skett i Sverige. Investeringen har redan gett hundratals arbetstillfällen och förutspås ge tusentals nya jobb i Sverige. Etableringen omfattar många miljarder och har skapat en ny digital industri för nationen.

Jag ät stolt och glad över att få vara en kompletterande del i Place Promotions team. Att skapa attraktionskraft och konkurrenskraftig identitet är komplexa processer som bygger på gemensamma målbilder, samverkan och samhandling. Att positionera sin egen kommun eller region som ett virtuellt företag med marknadsanpassade erbjudanden för investerare och etablerare är vad jag kommer att kunna tillföra”, säger Anders Granberg.

Anders har även som vd initierat det gemensamma regionala bolaget The Node Pole (2011-2013) där norra Sverige marknadsförs för ännu fler etableringar och där idag nya miljoninvesteringar attraheras. Med teamets imponerande resultatet av agila projektformer, entreprenörskap och hur komplexa system kan skapa samhandling nominerades Anders till Årets Projektledare i Sverige 2013. 2019 valdes Anders in som ledamot av Svenska Projektakademien.
Anders Granberg ansluter per omgående och representerar Place Promotion med Luleå som bas.

Är otroligt glad över att få chansen att knyta Anders till teamet som associerad konsult på Place Promotion. Han kommer att tillföra oss och våra kunder mycket hög kompetens inom inriktningarna attraktionskraft, investeringsfrämjande arbete och internationalisering. Anders är också en fantastisk inspirerande föreläsare och moderator. Detta samarbete ligger helt i linje med att vara Sveriges nya platsutvecklingsbyrå med ett helhetstänkande inom alla delar och som hjälper våra kunder att realisera sina visioner ”.

För vidare frågor och information:
Anders Granberg
anders@placepromotion.se
+4670-5302040

Joakim Ljungqvist
joakim@placepromotion.se
+46705-242490

Kontakta oss

Kontakta oss