Nyheter & inspiration

Vi välkomnar Emma Håkansson

Emma Håkansson förstärker Place Promotions erbjudande inom destinationsutveckling.

Place Promotion förstärker ytterligare kompetensen inom turism- och destinationsutveckling när Emma Håkansson knyts till bolaget som konsult. Emma har över 15 års erfarenhet från turism- och resebranschen och kommer senast från rollen som Turism- och Destinationsutvecklingschef i Helsingborgs Stad i Skåne.

Emma Håkansson har en bred kompetens bakom sig. Som marknadschef på researrangören Sembo startade hon en av Sveriges första onlinebokningar för paketering av resor och byggde ett välkänt varumärke i branschen.

Vidare arbetade hon sedan under Helsingborgs förändringsarbete då man 2016 stängde sin turistbyråverksamhet för att istället möta sina besökare i nya kanaler och på nya sätt.
2018 blev Helsingborg nominerade till internationella ”Placebrand of the year” i City Place Nation Awards, något som Emma har varit en viktig del i.

”Jag är väldigt imponerad av hur Place Promotion på kort tid lyckats bygga ett starkt varumärke i branschen. Bolaget har knutit till sig väldigt duktiga människor så från min sida var det aldrig någon tvekan, jag vill vara med på resan som bolaget kommer att göra”, säger Emma Håkansson.

Genom åren har Emma även arbetat med digitalisering, service, förändringsledning och inte minst platsmarknadsföring på både nationell och internationell marknad. Emma har under sin tid i Helsingborgs stad även medverkat i arbetet att sälja kommunala fastigheter, markanvisningstävlingar för hotelletableringar samt i marknads- och etableringsanalyser.

”Är väldigt glad över att ha knutet Emma till oss på Place Promotion. Hon tillför en kompetensbredd som kompletterar oss andra helt perfekt. Vi strävar efter att skapa ett helhetserbjudande som idag efterfrågas av kommuner, regioner, investerare och företag i hela Sverige.
En stark och utvecklingsorienterad besöksnäring är en viktig framgångsfaktor och inte minst som skyltfönster utåt. Lyckas man kombinera detta med faktorer såsom investeringsfrämjande arbete och ett genomtänkt varumärkes- och marknadsföringsarbete så går det att komma långt, och det är därför Place Promotion existerar”, säger Joakim Ljungqvist, vd på Place Promotion.

Emma kommer att utgå från kontoret i Helsingborg och ansluter till Place Promotion vid årsskiftet.

För mer information:

Emma Håkansson, konsult: 070-208 56 03
emma@placepromotion.se
Joakim Ljungqvist, vd: 070-524 24 90
joakim@placepromotion.se

Kontakta oss

Kontakta oss